Skip to main content

Ajuntament i vesins reclamen mesures urgents i contundents que acabin amb les olors de la depuradora

18/06/2018
Ajuntament i vesins reclamen mesures urgents i contundents que acabin amb les olors de la depuradora

Representants dels vesins i del Consistori es reuneixen amb Abaqua per a buscar una solució a la problemàtica causada per l’EDAR de Santa Eulària

 

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i els vesins de la zona de Cas Capità i Can Sansó, on s’ubica la depuradora de la localitat, han reclamat aquest matí la posada en marxa de mesures “urgents i contundents” que acabin amb els forts olors que desprèn la planta, que actualment està en fase de remodelació. En una reunió mantinguda aquest matí al Consistori, la representant de l’Agència Balear de l’Aigua de la Qualitat Ambiental (Abaqua), ha explicat que el problema dels olors ve motivat per les obres que s’estan executant a la planta i no per l’acumulació de llots a l’EDAR, com va passar en altres ocasions. En aquest sentit, des de l’entitat responsable de la gestió de la planta s’han compromès a aplicar mesures tècniques temporals fins que entri en funcionament una nova línia de depuració que, segons han explicat, solucionarà en bona mesura la problemàtica actual. Segons les estimacions d’Abaqua, la nova línia podria començar a funcionar en el termini màxim de tres setmanes.

 

L’alcalde, Vicent Marí, ha mostrat la seva esperança que efectivament les mesures propostes resolguin aquest greu problema que afecta als residents de la zona i aquelles persones que estan passant les vacances als establiments propers i ha remarcat que el Consistori estarà atent al compliment del que s’ha explicat per part d’Abaqua, al temps que ha tornat a oferir els recursos municipals puguin ser necessaris per a resoldre el problema.

Comparte esta noticia