Skip to main content

Santa Eulària impulsa un taller sobre literatura i humor en llengua catalana

15/10/2015
Santa Eulària impulsa un taller sobre literatura i humor en llengua catalana

Tres escriptors de reconegut prestigi participaran en aquesta activitat que es farà a la biblioteca municipal

L’Ajuntament de Santa organitza aquest mes d’octubre una nova edició d’Escriviure, un taller de literatura en llengua catalana en el qual participaran tres escriptors procedents d’Eivissa i de Catalunya. Els tallers es faran a la biblioteca municipal del carrer de Joan Tur, 9 i són oberts a tot el públic en general. Totes les conferències es faran a les 20:30 hores.

El taller consisteix en tres sessions a càrrec de tres escriptors i cada sessió constarà de dues parts:

Exposició per part del ponent d’un tema relacionat amb l’humor i la literatura

Col·loqui entre el ponent i les persones assistents al taller.

L’objectiu d’aquesta proposta cultural és donar a conèixer diversos escriptors en llengua catalana, tant autors d’obres de ficció com d’investigació. Aquesta activitat està organitzada amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. 

PROGRAMA

16 d’octubre

Isabel Franc. De què parlem quan parlem d’humor?

27 d’octubre

Bernat Joan. Humor amb amor es paga. Una excursió per la creació teatral.

6 de novembre

Màrius Serra. Enginy verbal.

D’altra banda, i amb motiu de la celebració del desè aniversari del Club de Lectura de Santa Eulària des Riu, la biblioteca municipal acollirà el proper 10 de novembre una sessió especial que comptarà amb la presència de l’escriptor Javier Moro.

Informació dels escriptors participants a l’Escriviure 2015

Isabel Franc, va néixer a Barcelona, es va donar a conèixer al món de la  literatura amb la seva primera novel·la Entre todas las mujeres (Tusquets 1992), una obra insòlita que va ser finalista del Premio La Sonrisa Vertical. És l’autora de la celebrada Trilogia de Lola Van Guardia, editada por Egales, que inclou els títols: Con Pedigree (1997) Plumas de Doble Filo (1999) i La mansión de las Tríbadas (2002), traduïdes a diferents idiomes. Ha col·laborat com a articulista en diverses publicacions.

Ha participat en els col·lectius de poesia Abecedaria  1995,1996 y 1997; de narracions curtes: Otras Voces (Egales 2002) i Las chicas con las chicas (Egales 2008); a l’assaig Cultura, homosexualidad y homofobia. Vol II Amazonia: retos de visibilidad lesbiana (Alertes 2007), amb l’article Del pozo a la hiena: humor e ironía en la llamada literatura lésbica.; i a Accions i reinvencions. Cultures lèsbiques a la Catalunya del tombant de segle XXI (UOC 2012). És cotraductora de El jardín de Shahrzad (Egales (2008), editora i prologuista de la nova versió de Ladies Almanach de Djuna .

Novembre de 2004 publica No me llames cariño (Egales) que va rebre el Premi Shangay a la millor novel·la de l’any, el 2006 Las razones de Jo, publicada a Lumen i qualificada com “una versió insòlita, divertida i irreverent de Mujercitas”; i el 2008 una recopilació de relats sota el títol Cuentos y fábulas de Lola Van Guardia (Egales). El 2010 publica, conjuntament amb la dibuixant Susanna Martín, Alícia en un món real (Norma còmic) una novel·la gràfica sobre el càncer de mama, no exempta d’ironia com es el seu costum. Premi Jennifer Quiles 2011. Ha estat la guanyadora del IV premi Terenci Moix de literatura LGBT amb la novel·la Elogio del Happy End, publicada a Egales. El 2013 apareix el llibre colectiu Desconocidas & Fascinantes a Egales, una recopilació de mini biografies per visibiltizar a dones silenciades.

El 2014, de nou en col·laboració amb Susanna Martín i Norma còmic, publica Sansamba, una altra novel·la gràfica amb tocs autobiogràfics.

Bernat Joan i Marí (Eivissa, 1960). Des de ben jove va tenir el cuc de l'escriptura, que ha desenvolupat, fonamentalment, a través d'articles periodístics (potser mil cinc-cents, a una vintena de publicacions diverses, entre l'any 1979 i ara mateix), en un extens diari personal (de més de dues mil pàgines, actualment), i, en menor mesura, a través de dues novel·les, un parell de llibres de relats breus, de nombrosos assaigs i d'una dotzena de peces teatrals (la majoria de les quals han estat representades).

Màrius Serra neix a Barcelona l'any 1963. És escriptor i enigmista. L'any 1987 es llicencia en Filologia Anglesa i publica els seus primers llibres. Des de llavors la seva activitat creativa gira al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. Ha publicat llibres de relats, novel·les i traduccions d'autors anglosaxons. Especialitzat en jocs de paraules, col·labora habitualment al diari Avui, a La Vanguardia i a Catalunya Ràdio. D'entre les seves obres destaquen les novel·les Mon oncle, premi Fundació Enciclopèdia Catalana de narrativa 1994, AblanatanalbA (1999) i el llibre de relats La vida normal, guardonat l'any 1999 amb el premi Ciutat de Barcelona de Literatura en català. El seu assaig Verbàlia ha estat guardonat amb el premi Crítica Serra d'Or i Lletra d'Or (2001), l'any 2006, la seva novel·la Farsa guanya el Premi Ramon Llull i el 2012 és guardonat amb el Sant Jordi de novel·la per Plans de futur

 

CARTELL ESCRIVIURE 2015

Comparte esta noticia